Sernik z jabłkami i cynamonem

0 (0 ocen)

Pyszny wilgotny sernik z dodatkiem jabłek i cynamonu

Składniki:

  • 0,6 kg sera białego tłustego
    3/4 kostki miękkiego masła
    2 budynie waniliowe bez cukru
    1 szklanka cukru kryształu
    4 jajka
    4 jabłka
    cynamon
    łyżeczka grubego cukru
    kilka kropel soku z cytryny


    forma 21cmX21 cm
    mało do wysmarowania blachy
    mąka do oprószenia blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery

Sernik z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie masy serowej 1. Ser biały zmielić trzykrotnie. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem oraz połową cukru. Nie przerywając ucierania dodawać po łyżce sera białego i budyniu, Zmiksować na aksamitną masę. Do białek dodać kilka kropel soku z cytryny, ubijać, dodając pomału resztę cukru kryształu. Ubić na sztywną lśniącą pianę. Masę serową delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek.
  • Sernik gotowy do pieczenia 2. Jabłka umyć, osuszyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Blachę do pieczenia wysmarować masłem i oprószyć mąką. Na blachę wylać masę serową, poukładać pokrojone jabłka, oprószyć cynamonem oraz grubym cukrem.
  • Smacznego! 3. Piekarnik nagrzać do 170*C wstawić sernik na ok 40 min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować