REKLAMA

Sernik z galaretką i owocami lata

wyświetlono: 1253 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszne połączenie sernika, galaretki i owoców letnich to idealne rozwiązanie na letnie ciasta

opublikowany: 09.07.2018
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kostka masła (200g),
    - 1,5 szklanki cukru pudru,
    - herbatniki maślane kakaowe (ok. 20 sztuk),
    - 1 jajko,
    - 1 kg twarogu naturalnego do serników (w wiaderku np. Biedronka),
    - 2 budynie waniliowe bez cukru (np. Winiary),
    - 2 galaretki porzeczkowe (np. Gellwe),
    - 750 ml wrzątku,
    - garść malin, porzeczki: czerwonej, czarnej oraz garść truskawek.
Ocena:

(średnia 4.5 z 198 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie produkty powinny być temperatury pokojowej. Masło ucieramy z cukrem pudrem i budyniem, dodajemy twaróg i jajko. Herbatniki wykładamy na papier do pieczenie (blaszka ok. 25x30 cm). Wylewamy masę twarogową. Pieczemy na termoobiegu 180°C ok. 1 godz. do wyrośnięcia i zarumienienia sernika (powinien być wyrośnięty na środku). Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kładziemy owoce, mniejsze truskawki w całości, większe kroimy w plasterki. W tym czasie gotujemy wodę na galaretki (ok. 750ml wrzątku) zalewamy, mieszamy i studzimy. Następnie wkładamy na jakieś 20 min. do lodówki, do lekkiego zgęstnienia. Gdy galaretka będzie tężeć zalewamy nią owoce. Wkładamy sernik do lodówki na 3-4 godz. kroimy po zastygnięciu galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rzelkazag Joanna Tokarz

Sernik z owocami lata

Delikatny, puszysty sernik przygotowany na pełnoziarnistych herbatnikach z dużą ilością owoców lata.

kategoria: do kawy serniki Desery opublikowany: 16.07.2016 | wyświetlono: 1246 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE