Sernik z dżemem

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oboje z mężem jesteśmy łasuchami, więc moje smakołyki zwykle szybko znikają z talerza.

Składniki:

  • ● 3/4 szkl. cukru pudru
    ● 1 kg mielonego twarogu sernikowego
    ● 600 ml śmietanki 30-proc.
    ● 2 galaretki cytrynowe
    ● 2 cukry waniliowe
    ● 40 dag dżemu brzoskwiniowego
    ● 6 op. herbatników
    ● płatki migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Przetwory Dżemy

Sernik z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg ucieramy z cukrami. Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szkl. gorącej wody. Tężejące dodajemy do twarogu. Śmietankę ubijamy i też dodajemy do twarogu.
  • 2. Na blasze układamy herbatniki, wykładamy masę. Przykrywamy herbatnikami. Smarujemy dżemem i posypujemy płatkami migdałów. Chłodzimy kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować