Sernik z dodatkiem mleka

3 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Długo zachowuje świeżość, szybko się przygotowuje

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto
    - 125 g margaryny
    - 2 łyżki cukru
    - 1 jajko
    - 1 żółtko
    - 250 g mąki
    - 1 łyżeczka proszku

    Masa serowa
    - 1 kg sera zmielonego
    - 5 jajek
    - 250 g cukru
    - 2 budynie śmietankowe
    - 2 szklanki mleka
    - 8 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Sernik z dodatkiem mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - z podanych składników zarabiamy ciasto kruche, rozwałkowujemy do blaszki.
  • 2. Masa serowa - ubijamy całe jajka z cukrem, dodajemy stopniowo ser i mleko, budynie mieszamy cały czas mikserem na jednolitą masę. Na koniec dodać olej, gotową masę wylewamy na ciasto.

    Pieczemy 50 minut w temp . 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować