Sernik z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

W sezonie letnim najlepsze są serniki na zimno z galaretką. Takie serniki można przygotowywać z różnymi owocami

Składniki:

  • SPÓD:
    biszkopty - 150 g
    MASA SEROWA:
    1,25 kg ser biały w kostce
    800 g- śmietana 18%
    cukier puder - 0,5 szkl
    żelatyna - 4 łyżki
    WIERZCH CIASTA
    galaretka truskawkowa - 2 opak
    porzeczki czerwone

Sernik z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
  • 2. Ser przecisnąć przez praskę do miski, do sera dodać cukier i śmietanę, dobrze utrzeć, aby nie było grudek.
  • 3. Żelatynę wsypać do garnuszka, dodać niewielką ilość wody, postawić na ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia się żelatyny (nie gotować)
  • 4. Ostudzić żelatynę, dodać do sera, zmiksować.
  • 5. Galaretki rozpuścić w 750 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 6. Masę serową wyłożyć do tortownicy ( 28 cm) na biszkopty, na serze ułożyć czerwoną porzeczkę i zalać galaretką.
  • 7. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z czerwonej porzeczki na zimno