Sernik z czekoladowymi pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
1.
1.Przesianą mąkę i zimne masło łaczymy z cukrem waniliowym, cukrem pudrem , żółtamii zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę i odstawiamy na 30-40 minut do lodówki
. 2. Ser mielimy dwa a najlepiej trzy razy, żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masą, dodajemy ser, mleko, olej, mąki, budyń waniliowy i aramat i znowy całość ucieramy.
Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy łączymy z masą serową.
3. Ciasto rozwałkowujemy ,ukladamy na blaszce wyłozonej pergaminem ,rozprowadzamy bardzo cienko powidła , i wylewamy na nie masę serową.Na masie serowej układamy pierniczki i delikatnie je wciskamy w mase. Pieczemy około 60 min w 180 stopniach.
Komentarze