Sernik z czekoladami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Przepis na sernik dostałam od znajomej. Robiłam go już kilkakrotnie. Za każdym razem zachwyca. Ciasto jest bardzo delikatne i pyszne.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • Spód:
    20 dag herbatników maślanych
    15 dag margaryny

    Masa serowa:
    1 kg sera śmietankowego na serniki w wiaderku
    1 czekolada mleczna
    2 czekolady białe
    6 jajek
    1 cukier wanilinowy
    1 budyń śmietankowy

    Polewa czekoladowa:
    5 dag margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki kakao
    3 łyżki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z czekoladami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: Margarynę roztop. Herbatniki drobno rozkrusz. Połącz z margaryną. Masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem ( 24 x 28). Dokładnie ugnieć.
  • 2. Masa serowa: Czekolady połam, rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do wystudzenia. Białka oddziel od żółtek. Ser przełóż do miski, dodaj żółtka i czekoladę. Zmiksuj. Wsyp cukier waniliowy i budyń. Ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj. Masę wyłóż na spód.
  • 3. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz 1 godz. 15 min.
    Na blachę poziom niżej wstaw blaszkę z wodą.
  • 4. Polewa czekoladowa: Margarynę z cukrem rozpuść, wsyp kakao, na koniec dodaj śmietanę. Wymieszaj.Upieczony i wystudzony sernik polej polewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować