Sernik z ciemną kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
1) Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i włożyć do zamrażarki.
2.Masa serowa:
1) Ser zemleć
2) Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po 1 żółtku
3) Dodawać po 1 łyżce zmielonego sera, ciągle ucierając
4) Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej razem z rodzynkami, olejkiem i delikatnie wymieszać.
3.Sernik:
1) Na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm zetrzeć na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, a następnie wyłożyć masę serową.
2) Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto
3) Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200 stopni przez 1 godzinę.
Komentarze