Sernik z ciastem "szklankowym" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować jajka z cukrem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i mlekiem w proszku. Mieszać dolewając kefir a na koniec olej. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem.Wymieszać budynie ze śmietanką i dodać do sera i zmiksować. Lać pasami do blaszki na ciasto w poprzek.
3.Łyżką poprzeciągać raz w górę a raz w dół w odstępach w całej blaszce.
4.Piec ok.1 godz. w 175 *C.
5.lukier-Rozetrzeć puder z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny sernik w esy-floresy.
Komentarze