Sernik z ciastem orzechowym na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa: Stopić masło. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ostudzone, stopione masło następnie po łyżce sera, skórkę pomarańczową oraz mąkę zmieszaną z budyniem. Na końcu wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej ubite białka.
2.Masa orzechowa: Zagotować margarynę z mlekiem i cukrem, następnie wsypać orzechy i dokładnie połączyć. Do zimnej masy dodać żółtka, proszek oraz ubite na sztywną pianę białka. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto orzechowe delikatnie przełożyć na biszkopty. Na to wylać masę serową. Piec ok. 60 – 70 minut w 180 stopniach do zrumienienia ciasta. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Komentarze