Sernik z ciastem orzechowym na biszkoptach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealne połączenia smaków w jednym serniku!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • Blaszka o wymiarach 25x40cm
    Masa serowa:
    1 kg sera mielonego w wiaderku
    8 jajek
    1 szkl cukru
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    200g margaryny
    Skórka pomarańczowa

    Masa orzechowa:
    3 szkl orzechów zmielonych
    1 szkl mleka
    4 łyżki cukru
    4 jajka
    4 łyżki stopionej margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Paczka okrągłych biszkoptów do wyłożenia blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z ciastem orzechowym na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa: Stopić masło. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ostudzone, stopione masło następnie po łyżce sera, skórkę pomarańczową oraz mąkę zmieszaną z budyniem. Na końcu wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej ubite białka.
  • 2. Masa orzechowa: Zagotować margarynę z mlekiem i cukrem, następnie wsypać orzechy i dokładnie połączyć. Do zimnej masy dodać żółtka, proszek oraz ubite na sztywną pianę białka. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto orzechowe delikatnie przełożyć na biszkopty. Na to wylać masę serową. Piec ok. 60 – 70 minut w 180 stopniach do zrumienienia ciasta. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować