REKLAMA

Sernik z chałwą

wyświetlono: 2609 | dodany do książki kucharskiej: 14 | polecenia: 0

Idealne ciasto na świąteczny stół i nie tylko

opublikowany: 06.03.2014
Udostępnij Pinterest
  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g zwykłych herbatników
    50 g masła
    50 g cukru pudru
    400 g twarogu
    3 jajka
    50 g orzechów włoskich
    40 g budyniu waniliowego
    250 g śmietany
    300 g chałwy waniliowej
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki i orzechy zemleć. Dodać stopione masło,jedno jajko i wymieszać
  • 2. Tortownicę (u mnie 22 cm) natłuścić i wylepić spód i boki masą z herbatników
  • 3. Ser, 2 jajka, chałwę, cukier puder, budyń i śmietanę zmiksować na gładką masę
  • 4. Wylać do formy i piec 50-55 minut w temperaturze 180 stopni. Przed rozkrojeniem dobrze schłodzić. Dowolnie udekorować
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: mariosylwia 0067Komunia

Jabłecznik z chałwą

Przepis pochodzi z "Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji"

kategoria: Ciasta jabłecznik Desery opublikowany: 13.12.2014 | wyświetlono: 2535 Książki kucharskie: 13 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE