Sernik z chałwą

4.5 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealne ciasto na świąteczny stół i nie tylko

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g zwykłych herbatników
    50 g masła
    50 g cukru pudru
    400 g twarogu
    3 jajka
    50 g orzechów włoskich
    40 g budyniu waniliowego
    250 g śmietany
    300 g chałwy waniliowej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik z chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki i orzechy zemleć. Dodać stopione masło,jedno jajko i wymieszać
  • 2. Tortownicę (u mnie 22 cm) natłuścić i wylepić spód i boki masą z herbatników
  • 3. Ser, 2 jajka, chałwę, cukier puder, budyń i śmietanę zmiksować na gładką masę
  • 4. Wylać do formy i piec 50-55 minut w temperaturze 180 stopni. Przed rozkrojeniem dobrze schłodzić. Dowolnie udekorować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować