Sernik z brzoskwiniami i pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto zagnieść,podzielić na 2 części.Jedną wyłożyć na wysmarowaną i posypaną mąką blaszkę , a drugą zamrozić.Białka odstawić do lodówki.
Masło utrzeć z cukrem,dodać jaja,ser i budynie w proszku.Dokładnie wymieszać.Wyłożyć masę na ciasto.Brzoskwinie dobrze odsączyć,pokroić w koskę i ułożyć równomiernie na masie serowej. Z białek ubić sztywną pianę.Pod koniec ubijania dodać 2/3 szklanki cukru.Gdy piana będzie sztywna i szklista ,wyłożyć ją na brzoskwiniach.Na koniec zetrzeć na grubych oczkach drugą połowę ciasta.Piec ok.1 godziny w temperaturze 200 stopni.
Porady
Zamiast brzoskwiń można dodać ananasa z puszki lub wsypać rodzynki do masy serowej.
Komentarze