SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I GALARETKĄ BEZ TŁUSZCZU

0 (0 ocen)

Mocno "serowy" sernik,pyszny i wilgotny. 100 g to 81 kcal

Składniki:


  • 800 g sera białego chudego
    2 jajka rozm. M
    5 łyżeczek stevii
    1 budyń śmietankowy
    30 ml syropu od brzoskwiń
    50 ml mleka 1,5%
    230 g brzoskwiń z puszki
    1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami i galaretką bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1m99ted 1. Ser dwukrotnie zmielić w maszynce do mielenia.
  • image-1kh6g9v 2. Do miski wbić żółtka , dodać stevię i utrzeć na jasny i puszysty krem. Dodać mleko oraz syrop z brzoskwiń i dokończyć ucieranie.
  • image-10u8nhu 3. Następnie cały czas mieszając mikserem po łyżce dodawać zmielony ser. Na koniec dodać proszek budyniowy i dobrze wymieszać aby nie było grudek.
  • image-0pyw47j 4. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Pianę delikatnie wmieszać w masę serową. Na przygotowany spód wyłożyć część masy serowej- około 1/3 masy.
  • image-0n2labr 5. Na masie ułożyć odsączone kawałki brzoskwiń ( nie kroić owoców). Wyłożyć resztę masy serowej.
    Tortownicę zabezpieczyć folią aluminiową. Wstawić ja do blaszki wypełnionej wrzątkiem do 1/3 wysokości. Piec około 55-60 minut w kąpieli wodnej w 170 st. Aby sernik pozostał nie zrumieniony na wierzchu warto go przykryć folią aluminiową. Wyłączyć piekarnik, sernik ostudzić.
  • image-0sjbaer 6. Gdy sernik będzie zupełnie zimny, ułożyć na nim pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wody. Ostudzić i odłożyć do wstępnego stężenia. Delikatnie przelać na sernik i odłożyć do lodówki. Najlepiej na całą noc.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować