Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia , zrobić dołek, dodać pokrojoną na kawałki margarynę, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i kakao, zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, włożyć do zamrażalnika na 1 godz.
2.MASA SEROWA
Margarynę rozpuścić w rondelku.
3.Całe jajka utrzeć z cukrami do białości, następnie powoli wlewać do jajek ciepłą margarynę, cały czas ucierając.
4.Ser włożyć do miski, dodać masę jajeczną, sok z cytryny i budyń, ostrożnie wymieszać.
5.Brzoskwinie odlać z syropu, osączyć.
6.Wysmarować tłuszczem blachę do pieczenia o wymiarach ( 40x25), wyłożyć połowę ciasta, na ciasto wyłożyć połowę masy serowej i ułożyć na niej połówki brzoskwiń, i wyłożyć resztę masy serowej.
7.Na wierzch zetrzeć drugą połowę ciasta ciemnego na tarce o dużych otworach.
Komentarze