Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny serniczek pieczony z brzoskwiniami. Sernik wyszedł niezwykle kremowy i puszysty. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g twarogu sernikowego
    2 jajka
    1/2 szkl ksylitolu
    1 budyń śmietankowy
    2 świeże brzoskwinie
    oraz tortownica o śred. 16 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki a następnie kroimy owoce w kostkę, odkładamy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka i ksylitol, miksujemy. Następnie wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy łyżką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy połowę ciasta, na ciasto wykładamy połowę pokrojonych brzoskwiń. Na owoce wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. Blaszkę z sernikiem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Zimny sernik dekorujemy wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować