Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, wilgotne ciasto z kolejnymi sezonowymi owocami w roli głównej.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kilogram sera w wiaderku
    1/2 szklanki cukru pudru do sera
    1/4 szklanki cukru kryształu do białek
    20 dag masła
    6 jaj
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    zapach śmietankowy
    galaretka brzoskwiniowa
    4 duże brzoskwinie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Galaretki

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, do której dodawać po jednym żółtku, zapach śmietankowy, twaróg oraz mąkę. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i zrobić z tego bezę. Tak przygotowane białka delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wylać do niej masę serową i piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po tym czasie studzić sernik przy otwartych drzwiczkach.
    Brzoskwinie obrać ze skórki, drobno pokroić, ułożyć na wierzchu ostudzonego sernika. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i ostudzoną zalać owoce. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować