Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników wyrobić ciasto. Podzielić je na dwie części. Jedną zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki, zaś druga( większą) wyłożyć na blaszkę.
2.Masa serowa:
Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i, cały czas ucierając, dodając stopniowo jajka, twaróg lub gotową masę sernikową oraz budyń, dokładnie wymieszać i wyłożyć na surowym cieście w blaszce.
3.Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na ćwiartki lub w kostkę.
4.Piana:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania powoli wsypać cukier.
5.Na masę serową ułożyć pokrojone brzoskwinie , a na nich rozprowadzić pianę z białek. Na wierzch zetrzeć na tarce z dużymi oczkami ciasto wyjęte z zamrażarki. Piec w temperaturze 180 stopni C przez godzinę. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Komentarze