Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Klasyczny i cudowny w smaku sernik, którego bardzo przyjemnym i aromatycznym dodatkiem są brzoskwinie. Ciasto jest bardzo podzielne, ładnie się kroi i bardzo dobrze smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • Blaszka 25x40cm
    Masa serowa:
    1 kg sera z wiaderka - naturalnego
    9 jajek
    1,5 szklanki cukru
    2 budynie waniliowe
    Cukier waniliowy
    Kilka kropel aromatu waniliowego
    200g masła extra
    Brzoskwinie w puszce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Stopić masło. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy masa stanie się puszysta, cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzone masło, następnie po łyżce sera, a na końcu budynie i aromat. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, wmieszać delikatnie łyżką do masy serowej, ubite na sztywno białka. Masę przelać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie. Piec w 170 stopniach przez ok. 70 minut do lekkiego zrumienienia sernika. Studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować