Sernik z brzoskwiniami

4.5 (171 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

polecam sernik z brzoskwiniami-:)lekki pulchny i aromatyczny:)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki,
    10 dag masła,
    10 dag cukru,
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    2 jajka,
    20 ml kwaśnej śmietany,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia.

    Nadzienie:
    1 kg twarogu,
    6 jajek,
    40 dag cukru,
    1 kostka masła
    50 g mąki ziemniaczanej,
    200 ml kwaśnej śmietany,
    5-7 sztuk brzoskiwin pokrojonych , bez pestek
    1 opakowanie cukru z prawdziwa wanilią
    100 g dżemu brzoswiniowego
    troche kakao
    oraz
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z masła, cukru , jajek , śmietany i maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia zagnieśc jednolite ciasto.
    Rozwałkować ciasto i wyłozyc dno natłuszczonej blaszki, Posmarować cienką warstwą dżemu brzoswiniowego , posypać delikatnie kakao w proszku.
    Jajka z cukrem ubić, dodać masło i makę ziemniaczana . Następnie dodać zmielony dwukrotnie twaróg, śmietane, cukier waniliowy, i ubijać przez kilka minut.
    Najpierw wyłozyc troche masy serowej i ułozyc kawąłki brzoskwin a nastepnie wylac reszte masy twarogowej.
    Piec około 70-75 minut w temperaturze 160 - 170 C. Po przestudzeniu obficie posypac cukrem pudrem, smacznego

Porady

forma 25 na 35

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować