Sernik z borówkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatny sernik z borówkami amerykańskimi. Robi się go w 5 minut a potem do blaszki i pieczemy. Ja upiekłam go w sporej blaszce więc wyszedł mi cienki serniczek. Możecie użyć mniejszej blaszki lub podwoić ilość składników.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mascarpone
    250 g ricotty
    2 czubate łyżki cukru pudru
    2 jajka
    1 op. jasnego budyniu
    200 g borówek
    oraz:
    tortownica o śred. 26 cm

Sernik z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki myjemy i osuszamy. Do miski przekładamy mascarpone i ricottę oraz wsypujemy cukier i mieszamy trzepaczką. Dodajemy jajka i budyń oraz mieszamy do połączenia się składników. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy oraz posypujemy borówkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy