Sernik z białą i gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Jajka ubijamy mikserem ,dodajemy cukier,ubijamy na białą masę.Pod koniec ubijania wsypujemy przesiane przez sitko obie mąki z proszkiem do pieczenia,masę mieszamy szpatułką.Przelewamy na wyłożoną papierem blachę.Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
2.Twaróg ucieramy z cukrem,wlewamy jogurt naturalny,mieszamy.Dzielimy na dwie części.
3.Czekolady osobno roztapiamy w kąpieli wodnej.Do białej czekolady dolewamy 6 łyżek mleka,wtedy lepiej się roztopi.
4.Do jednej części serowej wlewamy białą czekoladę,do drugiej gorzką,sprawnie mieszamy.
5.Kremówkę ubijamy na sztywno,pod koniec ubijania wsypujemy śmietan fixy,dzielimy na pół i dodajemy do obu mas serowych.Ponownie mieszamy,warstwami wylewamy masy na biszkopt,najpierw ciemną na wierzch białą.Wkładamy do lodówki.
Komentarze