sernik z białą czekoladą

4.98 (151 ocen)

  • 20 min

Wyśmienity puszysty sernik, który posmakuje każdemu łasuchowi

  • 20 min

Składniki:

  • herbatniki owsiane
    10 dag masła
    1 kg sera na serniki
    5 jajek
    3 białe czekolady
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
Wystaw ocenę:

4.98 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem, wylepić spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia
  • 2. Białka oddzielić od żółtek i ubić.
  • 3. 3 tabliczki białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić.
  • 4. Ser wymieszać z żółtkami i roztopioną wcześniej czekoladą. Następnie wsypać cukier waniliowy i budyń w proszku. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód z pokruszonych ciastek.
  • 5. Wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i pieczemy ok. 60 minut z brytfanką wody wstawioną osobno (sernik będzie wilgotny)
  • 6. Przestudzony, ale nie zimny sernik, oblewamy polewą mleczną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować