sernik z bezą

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny lekki sernik- jest to jego super zaleta.Przepis dostałam od bratowej i nie znam osoby, która po spróbowaniu go nie prosi o przepis i nie piecze go .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:


  • -1 kg sera mielonego na twaróg np.twaróg na sernik z Włoszczowej
    -0,5 szklanki oleju
    -0,5 litra mleka
    -1 szklanka cukru pudru
    -sok z jednej cytryny
    -1 budyń śmietankowy
    -3 jajka
    -cukier waniliowy


    Ciasto- spód:
    -0,5 kostki Palmy
    -0,5 szklanki cukru pudru
    -3 żółtka
    -1,5 szklanki mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Wierzch:
    -3 białka
    -0,5 szklanki cukru
    -1,5 łyżki mąki ziemniaczanej


Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę natłuścić i wysypać bułką tartą. Z podanych składników na ciasto-spód zagnieść ciasto i wyłożyć nim foremkę.
  • 2. Ser i podane w pierwszej części składniki zmiksować i wylać na wyłożone w foremce ciasto.
    włożyć do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec 40 minut.

  • 3. Białka ubić z cukrem i mąką ziemniaczaną


    Po 40 minutach wyjąć sernik z piekarnika i rozsmarowć na nim wierzch z białek. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze 20 minut.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować