Pyszny lekki sernik- jest to jego super zaleta.Przepis dostałam od bratowej i nie znam osoby, która po spróbowaniu go nie prosi o przepis i nie piecze go .
1 godz. 40 min
Składniki:
-1 kg sera mielonego na twaróg np.twaróg na sernik z Włoszczowej
-0,5 szklanki oleju
-0,5 litra mleka
-1 szklanka cukru pudru
-sok z jednej cytryny
-1 budyń śmietankowy
-3 jajka
-cukier waniliowy
1.Foremkę natłuścić i wysypać bułką tartą. Z podanych składników na ciasto-spód zagnieść ciasto i wyłożyć nim foremkę.
2.Ser i podane w pierwszej części składniki zmiksować i wylać na wyłożone w foremce ciasto.
włożyć do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i piec 40 minut.
3.Białka ubić z cukrem i mąką ziemniaczaną
Po 40 minutach wyjąć sernik z piekarnika i rozsmarowć na nim wierzch z białek. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze 20 minut.
Smacznego
Komentarze