REKLAMA
Kto nie lubi serników,jeszcze taki fajny puszysty i delikatny.
Joanna Lendzion.
(średnia 4.99 z 174 głosów)
Porady
Sernik w trakcie pieczenia przykrywam folią aluminiową,żeby się nie spalił.
Propozycja na zbliżające się dużymi krokami święta Bożego Narodzenia, sernik na kruchym spodzie, z nutką cytrynową, nie jest za ciężki, ładnie się kroi,a jak smakuje... Lubię piec serniki, raz coś dodam, raz odejmę, ale ten wyszedł idealny, równy i bardzo smaczny :-)
Moje ulubione ciasto pod każdą postacią, masa serowa w połączeniu z kwaskową frużeliną i kruchym spodem smakuje wyśmienicie, ser z wiśnią połączenie idealne. Wielokrotnie pisałam, że uwielbiam piec serniki i eksperymentować, raz coś dodam, raz odejmę i tak powstaje moja nowa wersja sernika. Piekłam go już kilka razy, ale tym razem zdążyłam zrobić zdjęcia, może nie najlepsze, ale uwierzcie mi na słowo, ten sernik jest wart grzechu ;-) Można również na frużelinie zrobić szlaczki z ciemnej czekolady.
Komentarze