SERNIK Z ARBUZEM

5 (189 ocen)

  • 60 min

Pyszny serniczek na zimno.Ekstra orzezwiający,naprawdę wart wypróbowania

  • 60 min

Składniki:

  • 2 serki waniliowe po 400g
    1 smietana 18%-duży kubek
    1 kg arbuza
    op biszkoptów
    6 łyzek żelatyny
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę sr.26 wykładamy biszkoptami.Serki miksujemy ze smietaną i żelatyną rozpuszczoną i ostudzona(3łyzki zelatyny rozp.w 1/3 szkl.wody,dobrze rozpuscic),dodajemy ok.3 łyżek curku.Wylewamy połowę masy serowej na biszkopty.ok.25 dag arbuza kroimy w kostkę,pestki usuwamy.Wykładamy kostki arbuza,zalewamy reszta masy.
  • 2. Resztę arbuza miksujemy(zostawiamy 2 plastry) ,dodajemy do niego reszte tak samo rozpuszczonej żelatyny.Dosładzamy delikatnie do smaku.Miksujemy.Wylewamy na tężejącą masę serkową.Odłożone plastry arbuza kroimy w paski układamy na wierzch ciasta na masie arbuzowej.Odstawiamy do lodówki do stężenia.Mega orzezwienie gwarantowane!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować