Sernik z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortownicę sr.26 wykładamy biszkoptami.Serki miksujemy ze smietaną i żelatyną rozpuszczoną i ostudzona(3łyzki zelatyny rozp.w 1/3 szkl.wody,dobrze rozpuscic),dodajemy ok.3 łyżek curku.Wylewamy połowę masy serowej na biszkopty.ok.25 dag arbuza kroimy w kostkę,pestki usuwamy.Wykładamy kostki arbuza,zalewamy reszta masy.
2.Resztę arbuza miksujemy(zostawiamy 2 plastry) ,dodajemy do niego reszte tak samo rozpuszczonej żelatyny.Dosładzamy delikatnie do smaku.Miksujemy.Wylewamy na tężejącą masę serkową.Odłożone plastry arbuza kroimy w paski układamy na wierzch ciasta na masie arbuzowej.Odstawiamy do lodówki do stężenia.Mega orzezwienie gwarantowane!
Komentarze