Sernik z agrestem na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.twaróg półtłusy bez mielenia włożyć do misy robota razem z cukrem, cukrem wanilinowym i mieszać z 5 minut - my lubimy taki sernik z wyczuwalnymi grudkami twarogu, ale można użyć zmielonego.
2.następnie dodawać po całym jajku "XL" cały czas mieszając
3.następnie wsypać tartą bułkę, proszek do pieczenia w trakcie mieszania i z 2 minuty mieszać
4.wlać wystudzone roztopione masło i mieszać z 1 minutę
5.tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki
6.połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto
7.piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie
8.piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie
Komentarze