Sernik wiedeński

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszne i delikatne ciasto.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera twarogowego
    1,5 szklanki cukru
    8 jajek
    budyń waniliowy bez cukru
    kostka masła
    0,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy masło. Odstawiamy niech lekko przestygnie. Ser dokładnie miksujemy z 8 żółtkami, cukrem, budyniem, masłem. Zimne białka ubijamy na sztywną pianę. Łączymy z masą serową. Średnią prostokątną lub okrągłą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy ok. godziny w 180 stopniach C. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy