Sernik wiedeński

  • wyświetlono: 1338 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Pyszny , delikatny,puszysty, lekki , ponadczasowy.....

118676133_306263087332359_5260937475200504750_n

Składniki

Ciasto:
1, 5 szklanki mąki pszennej
4,5 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
15 dag masła
2 żółtka

Masa serowa
900g sera białego
10 żółtek
10 łyżek cukru pudru
10 dag . masła
10 łyżek mąki pszennej
8 łyżeczek mąki ziemniaczanej
450 ml mleka
12 białek
1/2 szkl. cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik wiedeński

  • 1. 1.Składniki na ciasto połączyć , zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę 25 na 35 nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 stopniach.

    2. Twaróg zmielić najlepiej trzy razy , utrzeć z go żółtkami i cukrem pudrem, dodać płynne masło, mąkę pszenna i mąkę ziemniaczaną i i mleko. Białka ubić z cukrem, wymieszac delikatnie z masą serową i wylac na ciasto.
    Piec w wyłozonej papaierem do pieczenia formie około 55-60 minut w 180 s C.
    SMACZNEGO:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babcitwarógDesersernik wiedeński

Komentarze

Podobne przepisy

Sernik Wiedeński

Dodane przez: grzesiek

Sernik Wiedeński

Wyśmienita uczta dla smakoszy....

image-1gr8tpa

Dodane przez: Alex M

Sernik wiedeński

Prosty sernik. Delikatny i łagodny...

Sernik wiedeński

Dodane przez: Gregorhspeed

Sernik wiedeński

Kolejny przepis z zapisków sprzed...

Sernik wiedeński z brzoskwiniami

Dodane przez: alaaa

Sernik wiedeński z brzoskwiniami

Ten sernik wiedeński z brzoskwiniami...

sernik wiedeński

Dodane przez: edytakkk

Sernik wiedeński

Przepis idealny, bardzo szybki...

sernik

Dodane przez: czekoladka

Sernik wiedeński

Sernik przypomina mi smaki mojego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE