Sernik wiedeński

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Najlepszy sernik jaki kiedykolwiek robiłam. Wszyscy z rodziny go wcinają.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 budyń o smaku śmietankowym
    1 cukier wanilinowy
    500g twarogu
    200g cukru
    150g masła
    6 jajek
    30g migdałów
    30g rodzynek (lub nie)

Sernik wiedeński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zmiel ser, żółtka oddziel od białek. Ubij białko na sztywną pianę.
    2. Żółtka utrzyj z cukrem do białości.
    3. Połącz żółtka z serem, dodaj stopione i ostudzone masło, wsyp budyń, rodzynki, migdały oraz ubita pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
    4. Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypaną bułka tartą tortownicy.
    5. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 50 min w temperaturze 180 stopni.
    6. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy