Sernik wiedeński - puszysty i wilgotny

  • wyświetlono: 167 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Cudownie wilgotny i puszysty sernik, dosłownie rozpływa się w ustach :)

IMAG5432
  • 20 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

- 1,5kg twarogu sernikowego
- 8 jajek
- 125g masła lub margaryny
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szkl cukru
- 1 duży cukier waniliowy z wanilią
- kilka kropli olejku zapachowego

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik wiedeński - puszysty i wilgotny

  • 1. Białka oddzielić od żółtek.
    Żółtka utrzeć z cukrami i masłem na puszystą masę. Dodać ser i miksować. Na koniec dodać mąki i olejek zapachowy.
    Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową.
    Przełożyć do tortownicy 27cm i piec w temperaturze 180°C przez co najmniej 1,5h. Po upieczeniu zostawić na trochę w uchylonym lekko piekarniku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Puszysty serniksernik wiedeński

Komentarze

Podobne przepisy

Puchaty sernik, Sernik niezwykle lekki i puszysty.

Dodane przez: quchniakaroli

Puchaty sernik, Sernik niezwykle lekki i...

Bardzo lubię puszyste serniki z...

sernik

Dodane przez: gnomcio

Puszysty sernik

Bajecznie puszysty sernik na herbatnikach...

Sernik wiedeński

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Sernik wiedeński

Sernik wiedeński to jeden z moich...

Sernik wiedeński

Dodane przez: aga3103

Sernik wiedeński (bezglutenowy)

Byłam zachwycona tym sernikiem....

Puszysty sernik

Dodane przez: agaskoda

Puszysty sernik

Oto mój przepis na pyszny i puszysty...

Subtelny sernik

Dodane przez: Doro.ta

Puszysty sernik

Puszysty, wilgotny sernik na herbatnikach.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE