- 1,5kg twarogu sernikowego
- 8 jajek
- 125g masła lub margaryny
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 szkl cukru
- 1 duży cukier waniliowy z wanilią
- kilka kropli olejku zapachowego
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik wiedeński - puszysty i wilgotny
1.
Białka oddzielić od żółtek.
Żółtka utrzeć z cukrami i masłem na puszystą masę. Dodać ser i miksować. Na koniec dodać mąki i olejek zapachowy.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową.
Przełożyć do tortownicy 27cm i piec w temperaturze 180°C przez co najmniej 1,5h. Po upieczeniu zostawić na trochę w uchylonym lekko piekarniku.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze