Sernik waniliowy z czekoladową nutą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszny, delikatny idealny na święta.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kg sera do sernika w wiaderku
    6 jajek
    1,5 szk mleka
    1/2 szk oleju
    3 budynie waniliowe
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    1 szk cukru
    3 łyżki czekolady w proszku
    36 herbatników
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik waniliowy z czekoladową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Nastawić piekarnik na 170 stopni.
    Na dnie blaszki ułożyć dwie warstwy ciastek.
    Do miski włożyć żółtka jajek, budynie, wlać ekstrakt, mleko i olej i wymieszać.
    Dodać ser i wymieszać ale tylko do połączenia składników.
    Ubić pianę dodając cukier.
    Pianę delikatnie połączyć z masą serową i wyłożyć prawie całą masę na ciastka.
    W pozostałej części wymieszać czekoladę w proszku i rozsmarować widelcem.
    Blachę wstawić do piekarnika i piec sernik około 70 minut.
    Sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować