sernik w kruszonce (Azerbejdżan)

4.5 (183 ocen)

coś pysznego bo któż nie lubi kruszonki i sernika?

Składniki:

  • kruszonka:
    200 g zimnego masła
    2 kubki maki
    1/2 kubka cukru

    masa twarogowa:
    500 g twarogu
    1 kubek cukru
    2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego
    2 jajka
    1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik w kruszonce (azerbejdżan) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, cukru i masła wyrabiamy palcami kruszonkę do uzyskania grudek.
  • 2. Jajka ubić z cukrem dodać ser, budyń i esencję waniliową. Wszytko wymieszać.
  • 3. Formę do ciasta (21x26cm) wyłożyć papierem. Kruszonkę podzielić na 2 części. Na dno formy wyłożyć połowę kruszonki, wylać na to masę twarogową, przykryć resztą kruszonki. Nie dociskać.
  • 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec około 35-40 minut, aż wierzch będzie złoto brązowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować