serniczek śmietankowy -delitaktny i smaczny na zimno przekładany herbatnikami, dodatkowo wbogacony cienką warstwa kremu czekoladowego..po prostu pysznie!
60 min
Dla 10 osób
Średni
Składniki:
Składniki:
700 g sera śmietankowego
1 szklanka mleka
2 łyżki żelatyny
3\4 szklanki drobnego cukru
2 żółtka
125 g margaryny
1 opakowanie cukru waniliowego
do przełozenia
około 3 łyzki kremu czekoladowego typu natella
duza paczka herbatników taz zeby przełozyc trzykrotnie
oraz cukier puder na wierzch lecz niekoniecznie
Sernik śmietankowy w herbatnikach z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mleko zagotowac.
Żelatyne rozpuscic w niewielkiej ilosci wody.
Dodac ją do gotującego sie mleka i mieszać do całkowitego rozpuszczenia
2. Ser śmietankowy zmiksować z cukrem, miękką margaryną, żółtkami i cukrem waniliowym na gładką masę.
Do serowej masy dodać ostudzone mleko z żelatyną i zmiksować do połączenia składników.
3. Blaszke o wym 25 na 20 cm wyłożyć folią aluminiową, ułożyć herbatniki, posmarowac kremem czekoladowym a nastepnie wyłozyć połowę
przygotowanej masy serowej , ułożyc drugą warstę herbatników i wylać resztę masy a nastepnie przykryc trzecią wartwa herbatników .
Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Przed podaniem delikatnie oprószyc cukrem pudrem
Komentarze