Sernik śmietankowy w herbatnikach z nutellą

4.5 (174 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

serniczek śmietankowy -delitaktny i smaczny na zimno przekładany herbatnikami, dodatkowo wbogacony cienką warstwa kremu czekoladowego..po prostu pysznie!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    700 g sera śmietankowego
    1 szklanka mleka
    2 łyżki żelatyny
    3\4 szklanki drobnego cukru
    2 żółtka
    125 g margaryny
    1 opakowanie cukru waniliowego

    do przełozenia
    około 3 łyzki kremu czekoladowego typu natella
    duza paczka herbatników taz zeby przełozyc trzykrotnie
    oraz cukier puder na wierzch lecz niekoniecznie
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Sernik śmietankowy w herbatnikach z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mleko zagotowac.
    Żelatyne rozpuscic w niewielkiej ilosci wody.
    Dodac ją do gotującego sie mleka i mieszać do całkowitego rozpuszczenia

    2. Ser śmietankowy zmiksować z cukrem, miękką margaryną, żółtkami i cukrem waniliowym na gładką masę.
    Do serowej masy dodać ostudzone mleko z żelatyną i zmiksować do połączenia składników.

    3. Blaszke o wym 25 na 20 cm wyłożyć folią aluminiową, ułożyć herbatniki, posmarowac kremem czekoladowym a nastepnie wyłozyć połowę
    przygotowanej masy serowej , ułożyc drugą warstę herbatników i wylać resztę masy a nastepnie przykryc trzecią wartwa herbatników .
    Ciasto włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
    Przed podaniem delikatnie oprószyc cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować