Sernik w ciemnym cieście

4.5 (192 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ulubiony sernik mojej mamy.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 40dkg mąki
    3/4szkl cukru
    20 dkg margaryny
    1jajo
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki śmietany
    3 łyżki kakao

    Twaróg sernikowy w pudełku 1kg
    20dkg margaryny
    1i 1/2szkl cukru
    3 jaja
    budyń śmietankowy
    1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik w ciemnym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części i włożyć do zamrażalnika na 15min.
    Jedną część ciasta zetrzeć na tartce o grubych oczkach na blachę wysmarowaną margaryną. Podpiec w piekarniku 15min 180C.

    Masa serowa:
    Żółtka utrzeć. Białka ubić z cukrem. Margarynę roztopić. Ser wymieszać z żółtkami, margaryną, budyniem, białkami i skórką pomarańczową.

    Na podpieczony spód ciasta wyłożyć masę serową. Na wierzchu zetrzeć na grubej tartce drugą część ciasta. Piec 180C 50min.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować