Sernik twarogowy na zimno

0 (0 ocen)

Szybkie ciasto na letnie dni, na tortownicę 26 cm

Składniki:

  • • 800 dkg twarogu trzy-krotnie mielonego
    • duże opakowanie okrągłych biszkoptów
    • 250 dag margaryny
    • pół szklanki cukru pudru
    • 4 żółtka
    • 3 kolorowe galaretki
    • Puszka brzoskwiń

Sernik twarogowy na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Galaretki rozpuścić każdą w szklance wody.
    Margarynę utrzeć cukrem pudrem, dodać po żółtku, a na koniec twaróg.
    Masę twarogową podzielić na dwie części. Do każdej dodać lekko stężoną galaretkę i wymieszać.
    Na biszkopty wyłożyć jedną masę twarogową, na to dać biszkopty i drugą warstwę masy twarogowej.
    Udekorować brzoskwiniami i na wierzch dać lekko stężoną galaretkę.
    Schłodzić całą noc w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy