sernik truskawkowy z musem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatny i łatwy do zrobienia sernik o ciekawym deseniu na wierzchu :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 800 gramów zmielonego tłustego twarogu
    3 budynie truskawkowe z cukrem (ostatecznie mogą być też waniliowe lub malinowe np)
    1 szklanka cukru
    0,5 szklanki posłodzonego wg upodobań musu truskawkowego
    4 jaja
    spód:
    140 gramów ciasteczek maślanych
    2 łyżki ciemnego kakao
    80 gramów stopionego masła
    dodatkowo:
    3 łyżki posłodzonego musu truskawkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Mus Musy

Sernik truskawkowy z musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki rozgnieść porządnie, dodać kakao, tłuszcz, wszystko wymieszać.
    Spód tortownicy o średnicy 22 – 24 cm wyłożyć mieszanką, rozprowadzić równomiernie po powierzchni, lekko dociskając. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 i podpiec 10 minut, schłodzić.
    Całe jaja ubić z cukrem na puszystą masę, dodać do sera utrzeć. Następnie do masy dołożyć mus truskawkowy i budynie, wszystko dokładnie połączyć (użyłam blendera). Masę wyłożyć na ciasteczkowy spód, delikatnie wyrównać powierzchnię. Bardzo delikatnie łyżką nałożyć kleksy z musu, potem rozprowadzić je delikatnie wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków, tworząc „esy – floresy”.
    Sernik wsadzić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 55 minut na środkowym poziomie piekarnika ( funkcja góra – dół).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować