SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Lekki i szybki sernik na zimno z truskawkowym musem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na formę 25x 15cm
    3 serki homogenizowane (200 gram)
    2 galaretki truskawkowe
    1 galaretka jagodowa
    1 kilogram truskawek
    1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik truskawkowy na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 galaretkę truskawkową i jagodową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu w oddzielnych naczyniach.

    1,5 serka homogenizowanego miksujemy dodając galaretkę truskawkową. Pozostałą część serków także miksujemy dodając galaretkę jagodową.
    Odstawiamy obydwie masy do lodówki na kilka minut aby lekko stężały.

    W między czasie przygotowujemy spód sernika.
    Na dnie formy układamy biszkopty , a po bokach układamy kilka truskawek.

    Do tak przygotowanej formy wlewamy na przemian masę serową truskawkową i jagodową, odstawiamy do lodówki na około godzinę.

    Pozostałe truskawki kroimy drobno lub rozdrabniamy blenderem i dodajemy do nich rozrobioną 2 galaretkę truskawkową. Masę wlewamy na wierzch sernika i odstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny. (najlepiej na całą noc)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować