Sernik truskawkowy na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 galaretkę truskawkową i jagodową rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu w oddzielnych naczyniach.
1,5 serka homogenizowanego miksujemy dodając galaretkę truskawkową. Pozostałą część serków także miksujemy dodając galaretkę jagodową.
Odstawiamy obydwie masy do lodówki na kilka minut aby lekko stężały.
W między czasie przygotowujemy spód sernika.
Na dnie formy układamy biszkopty , a po bokach układamy kilka truskawek.
Do tak przygotowanej formy wlewamy na przemian masę serową truskawkową i jagodową, odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Pozostałe truskawki kroimy drobno lub rozdrabniamy blenderem i dodajemy do nich rozrobioną 2 galaretkę truskawkową. Masę wlewamy na wierzch sernika i odstawiamy do lodówki na co najmniej 1,5 godziny. (najlepiej na całą noc)
Komentarze