1.
Masło ubijamy, dodajemy masę kajmakową i miksujemy. Dodajemy orzechy laskowe, włoskie oraz kilka sztuk toffifee. Wszystko mieszamy i rozkładamy na blachę o średnicy 24 cm wyłożoną herbatnikami. Masę przykrywamy herbatnikami i odstawiamy do lodówki. Między czasie przygotowujemy drugą warstwę. Śmietankę kremówkę (400 ml) ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. 50 ml śmietanki podgrzewamy w garnuszku i dodajemy czekoladę gorzką i 50 g czekolady mlecznej. Żelatynę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Po tym czasie wkładamy do wrzątku, aby się rozpuściła. Ostudzoną czekoladę i rzadką żelatynę wlewamy do masy. Wszystko razem miksujemy i wlewamy na blachę. Wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy polewę wszystkie pozostałe składniki mieszamy ze sobą i podgrzewamy. Wylewamy na schłodzone ciasto. Wkładamy do lodówki na około 7 godzin.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze