Sernik teściowej

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od teściowej. Jest sprawdzony i zawsze wychodzi. A znajomi i rodzina zawsze go zachwalają.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 kostka margaryny
    3 łyżki cukru
    5 żółtek
    3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    1 kg twarogu
    1 cale jajko
    1 budyń śmietankowy z cukrek
    0,5 szklanki cukru
    0,5 kostki miękkiego masła

    1 op. brzoskwiń w puszce
    5 białek
    1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik teściowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto : mąkę, margarynę, 3 łyżki cukru, 5 żółtek i proszek do pieczenia zagniatamy. Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części. Pierwszą część wykładamy na spód i boki formy. 2 część ciasta wkładamy do zamrażalnika.
    Masa serowa: Następnie twaróg, jajko, budyń, cukier i miękkie masło miksujemy na gładką masę. I wylewamy na wyłożoną pierwszą częścią ciasta formę.
    Na masę serową układamy pokrojone brzoskwinie z puszki.
    Z białek i 1 szklanki cukru ubijamy pianę, którą wykładamy na brzoskwinie.
    Na ubita pianę ścieramy na tarce zamrożoną drugą część ciasta.
    Pieczemy ok godziny w 180 stopniach (piekarnik z termoobiegiem)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować