Sernik straciatella z malinami

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Słodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1/2 opakowania biszkoptów okrągłych,
    1 kg sera twarogowego,
    200 ml śmietanki 30%,
    2 galaretki krystaliczne cytrynowe,
    2 galaretki malinowe,
    duże opakowanie malin,
    czekolada gorzka,
    3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik straciatella z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 300 ml wody. Ostawiamy do wystudzenia.
    Galaretkę malinową rozpuszczamy w 600 ml wody i również odstawiamy do wystudzenia.
    Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki.
    Ser ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo ostudzone galaretki cytrynowe.
    Śmietanę ubijamy i stopniowo dodajemy do masy serowej. Miksujemy tylko do połączenia składników. Na koniec wrzucamy czekolady i delikatnie mieszamy.
  • 2. Na wyłożone biszkopty wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na godzinę, aby się lekko stężała. Maliny układamy na masie serowej.
    Na masę wylewamy zimną lekko już tężejącą galaretkę.
    Wstawiamy do lodówki na 6 -8 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować