Sernik straciatella z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 300 ml wody. Ostawiamy do wystudzenia.
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 600 ml wody i również odstawiamy do wystudzenia.
Czekoladę kruszymy na mniejsze kawałki.
Ser ubijamy z cukrem, dodajemy stopniowo ostudzone galaretki cytrynowe.
Śmietanę ubijamy i stopniowo dodajemy do masy serowej. Miksujemy tylko do połączenia składników. Na koniec wrzucamy czekolady i delikatnie mieszamy.
2.Na wyłożone biszkopty wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na godzinę, aby się lekko stężała. Maliny układamy na masie serowej.
Na masę wylewamy zimną lekko już tężejącą galaretkę.
Wstawiamy do lodówki na 6 -8 godzin.
Komentarze