Sernik stracciatella z malinami bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Delikatny, kremowy i orzeźwiający serniczek na zimno uświetni nie tylko wyjątkowe okazje.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Masa serowa:

    1 kg sera z wiaderka

    330 ml śmietanki 30%

    szkl mleka w proszku

    2/3 szkl cukru pudru

    3 łyżki żelatyny

    1/3 szkl wody

    kilka kropel ekstraktu waniliowego

    2/3 tabliczki czekolady mlecznej lub gorzkiej



    300 g malin

    op. okrągłych biszkoptów

    1 szkl mleka do nasączenia biszkoptów

    łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Biszkopty

Sernik stracciatella z malinami bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. Odstawić do napęcznienia a następnie podgrzać aż się rozpuści. W misie miksera umieścić ser, cukier puder, mleko w proszku, ekstrakt waniliowy. Zmiksować. Osobno ubić śmietankę i wymieszać z masą serową, dodać żelatynę i krótko zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach i razem z malinami wymieszać z masą serową.

    Dno i boki tortownicy (21cm) wyłożyć folią. Biszkopty krótko maczać w mleku i ułożyć na dnie formy. Zalać masą serową i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów.

    Sernik odstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypać kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować