Sernik śmietankowy z jagodami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Jest obłędny w smaku a z dodatkiem jagód wprost rozpływa się w ustach. Przepis mojego autorstwa.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 kg sera na sernik mielonego
    1 budyń śmietankowy (duży)
    1 łyżeczka proszku do pieceznia
    2 łyzeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    6 jajek
    10 dag margaryny
    szczypta soli

    Oraz:
    1/2 szklanki jagód (można użyć owoców świeżych lub mrożonych)

    tortownica 21 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik śmietankowy z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zmielić w maszynce lub zmiksować za pomocą blendera.Następnie dodać budyń w proszku, poszek do pieczenia, cukier oraz cukier waniliowy.Zmiksować, na końcu dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodajemy do sera a z białek ubijamy na sztywno pianę ze szczyptą soli.Łączymy białka z masą serową. Pół masy serowej wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia układamy jagody i przykrywamy resztą masy serowej. Piec ok.60 minut w temp. 160 stopniach.

Porady

Jesli używamy mrożonych owoców to nie rozmrażamy ich.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Sery Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować