Sernik "Sadzone Jajo"

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Bardzo proste, pyszne i efektywnie wyglądające ciasto na Wielkanoc

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1kg sera twarogowego trzykrotnie zmielonego lub ser z wiaderka
    2 galaretki po 77g w opakowaniu przezroczyste
    400ml wody
    100ml śmietany 30%
    1 łyżka ekstraktu naturalnego z wanilii
    180g cukru lub innego słodzidła
    7 łyżeczek żelatyny napęczniałej w kilku łyżkach wody
    1 paczka biszkoptów
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik "sadzone jajo" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na dno wyłożonej papierem foremki ułożyć biszkopty.
    2.W garnku podgrzać żelatynę ( w razie potrzeby można dodać kilka łyżek wody) odstawić do lekkiego przestudzenia (ale musi pozostać płynna)
    3.Do misy blendera wrzucić ser, śmietanę 30%, erytrtol lub inne słodzidło ekstrakt z wanilii i całość dokladnie zmiksować na jednolitą masę następnie zmniejszając obroty stopniowo wlewać płynną i przestudzoną żelatynę wymieszaną z łyżką masy serowej. Gdy wszystko dokładnie się połączy przelać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia.
    4. Gdy masa stężeje należy ułożyć na niej połówki brzoskwiń, a następnie całość zalać rozpuszczonymi w 400ml wody, przestudzonymi galaretkami. Odstawić ponownie na kilka godzin do lodówki. Smacznego ❤
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować