Sernik rosyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj proszek do pieczenia i przesiej na stolnicy. Dodaj zimne masło i posiekaj nożem aż powstaną grudki.Następnie dodaj cukier i cukier waniliowy.
2.Wbij jajko i zagnieć ciasto.Tortownicę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Włóż około 1/3 przygotowanego ciasta do lodówki, a pozostałym ciastem wylep spód tortownicy.
3.Rozuść masło.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym.Ubijając jajka dodawaj małymi porcjami ser.Masę wymieszać z stopionym masłem i proszkiem budyniowym.Masę serową wlej do tortownicy.
4.Odłączone ciasto podzielić na małe porcje, rozłożyć na masie serowej.Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180* C na ok.1 godz.
Komentarze