Sernik rosyjski

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszny rosyjski serniki:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąki: 250 gramów
    - kakao: 40 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 100 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - masło: 150 gramów
    - mielony twaróg: 600 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - masło: 200 gramów
    - cukier: 140 gramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik rosyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj proszek do pieczenia i przesiej na stolnicy. Dodaj zimne masło i posiekaj nożem aż powstaną grudki.Następnie dodaj cukier i cukier waniliowy.
  • 2. Wbij jajko i zagnieć ciasto.Tortownicę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Włóż około 1/3 przygotowanego ciasta do lodówki, a pozostałym ciastem wylep spód tortownicy.
  • 3. Rozuść masło.Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym.Ubijając jajka dodawaj małymi porcjami ser.Masę wymieszać z stopionym masłem i proszkiem budyniowym.Masę serową wlej do tortownicy.
  • 4. Odłączone ciasto podzielić na małe porcje, rozłożyć na masie serowej.Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180* C na ok.1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować