Sernik puszysty

5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatny sernik z puszystą masą serową.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    2 żółtka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    3/4 kostki margaryny
    Masa serowa:
    1 kg twarogu w wiaderku
    2 szklanki mleka
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    2 jajka+6 żółtek(białka ubić)
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    biała czekolada lub lukier na wierzch
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Budynie

Sernik puszysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wylepione dno 1. Ze składników na ciasto zagnieść placek i wylepić dno blachy.
  • Emisia robi masę serową. 2. Ubić jajka i zółtka z cukrem,dodawać stopniowo twaróg,mleko,olej,budyń i proszek.Białka ubić i połączyć z masą serową,wymieszać.
  • Sernik w piekarniku. 3. Masę serową wylać na wylepione dno.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w 200 stopniach.
  • Rozpuszczanie czekolady 4. Czekoladę białą połamać do miseczki.Postawić na garnku z gotującą się wodą i rozpuścić.Zamiast czekolady można użyć lukru-z cukru pudru i wody.
  • Sernik z polewą. 5. Polewę rozsmarować na letnim placku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować