Sernik przekładany

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Serniczek jest pyszny i delikatny , smakuje całej rodzinie .

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1.Ciasto :
    składniki: 4 jajka , 1 szklanka cukru pudru , 1 szklanka mąki , 1.5 łyżeczki proszku , 2 łyżki kakao , 2 łyżki kwaśnej śmietany.
    2.Ser :
    składniki : 1 kg sera , 6 jaj , 1 kostka margaryny , 1.5 szklanki cukru , 1 łyżeczka mąki pszennej , 1 łyżka mąki ziemniaczanej , rodzynki .

Sernik przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem , dodawać po 1 żółtku , następnie dodać resztę składników i wymieszać . Piec w temperaturze 160-180 stopni przez 30-40 min. Po upieczeniu przekroić na 2 placki .
    Ser zmielić , margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem , dodawać ser , mąkę i bakalie , ucierając . Dodać pianę z białek i wymieszać. Biszkopt przełożyć serem : Placek-ser-placek-ser.
    Piec w temperaturze 160-180 stopni przez około 1 godzinę .
  • 2. Ciasto udekorować według uznania .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy