SERNIK POTRÓJNIE PIERNIKOWY

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Od dawna planowałam połączyć sernik z piernikiem. Wypiek wyszedł pyszny. Dodatkowo w środku znajdują się pierniczki a góra oblana polewą czekoladową.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ciasto piernikowe:
    -2 jajka
    -1/2 szklanki cukru
    -1/2 kostki masła-125 g.
    -1 łyżka miodu-prawdziwego
    -1/2 szklanki gęstej śmietany
    -2 szklanki mąki
    -1 łyżka kakao
    -1 łyżeczka przypraw do pierników
    -1 łyżeczka sody

    ok.400 g. pierniczków z nadzieniem owocowym w polewie czekoladowej

    masa serowa
    -5 jajek
    -1 szklanka cukru
    -1 kg. sera twarogowego tu-półtłustego
    -1 jogurt grecki-400 g.
    -2 budynie śmietankowe
    -1 łyżeczka przypraw do pierników

    polewa czekoladowa:
    -2 gorzkie czekolady
    -ok. 4 łyżki mleka, lepiej śmietanki 30%.
    -1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Piernik Desery Pierniczki

Sernik potrójnie piernikowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto-Zmiksować jajka z cukrem, potem masłem. Dodać miód, śmietanę i też zmiksować. Przesiać do tego mąkę z kakao, przyprawą i sodą. Wymieszać krótko łyżką, potem można mikserem. Rozsmarować na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.
  • warstwa pierniczków 2. pierniczki- Na cieście poukładać pierniczki.
  • warstwa serowa 3. masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i jogurtem.Przesiewać budynie z przyprawami i zmiksować. Wylać na pierniczki.
  • po upieczeniu 4. Piec ok. 1 godz. w 175 *.
  • polewa czekoladowa 5. polewa czekoladowa-Czekoladę wraz z mlekiem i masłem, roztopić nad parą. Rozsmarować na zimnym serniku. Można dodatkowo ozdobić w/g własnego gustu. Ja posypałam tartymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik Czekolada Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować