Sernik potrójnie orzechowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja dla miłośników sera i orzechów;-)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podpieczone i posiekane orzechy laskowe: 0.5 szklanki
    - jasnobrązowy cukier: 1 łyżka
    - czekoladowe wafelki: 15 sztuk
    - olej: 1 łyżka
    - kawa instant: 1 łyżka
    - gorąca woda: 1 łyżka
    - serek wiejski: 50 dekagramów
    - serek kremowy: 25 dekagramów
    - niesłodzone kakao: 0.75 szklanki
    - brązowy cukier: 0.75 szklanki
    - biały cukier: 0.5 szklanki
    - nutella: 0.5 szklanki
    - skrobia kukurydziana lub mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - likier orzechowy: 2 łyżki
    - sól: 1 łyżeczka
    - rozkłócone duże jajka: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik potrójnie orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Zmiksować 1 szklanki orzechów z łyżką brązowego cukru i wafelkami. Dodać olej. Miksować, aż masa będzie wilgotna. Foremkę o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć masą z wafelków. Blaszkę owinąć podwójną warstwą folii aluminiowej. W łyżce wody rozpuścić kawę. Zmiksować oba sery. Dodać do masy serowej rozpuszczoną kawę, kakao, brązowy cukier, biały cukier, nutellę, skrobię kukurydzianą, sól i ewentualnie likier orzechowy. Zmiksować. Dodać jajka. Ponownie zmiksować. Przełożyć masę do foremki. Sernik piec przez godzinę w kąpieli wodnej. Wyjąć. Obkroić nożem wokół brzegów sernika. Ostudzić i schłodzić w lodówce przez minimum 8 godzin. Sernik podawać posypany resztą orzechów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować