Sernik pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na tortownicę.Włożyć do zimnego piekarnika, piec ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.
Twaróg, cukier i cukier waniliowy zmiksować na jednolitą masę.Kremówkę ubić dodać do masy serowej. Pomarańcze umyć, obrać i dokładnie oczyścić.Pokroić w kostę i połączyć z masą.Żelatynę rozpuścić w 2/5 szklanki ciepłej wody,dodać do masy.
Na przygotowany biszkopt nałożyć 1/2 przygotowanej masy serowej, ułożyć delicje i przykryć pozostałą masą serową.Pomarańcze umyć, obrać, oczyścić i pokroić w kostkę.Ułożyć na serniku.Wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyciąnąć sernik z tortownicy i posypać brzegi wiórkami czekoladowymi.
Komentarze