Sernik podwójnie pomarańczowy

4.51 (180 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Kremowy sernik mocno pomarańczowy. Ma intensywny pomarańczowy smak ale również aromat i kolor! Na spód wykorzystałam ciastka Oreo, które ślicznie komponują kolorystycznie i smakowo. Wierzch pokryłam dodatkowo gotowym dżemem pomarańczowym.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 176 g ciastek Oreo (duża paczka)
    1 słoik dżemu pomarańczowego

    Warstwa serowa:
    500 g mielonego białego sera
    100 ml koncentratu pomarańczowego
    3 jajka
    1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
    1/2 szklanki cukru
    100 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Dżemy Sok

Sernik podwójnie pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubić sztywną pianę. Do sera dodać koncentrat, żółtka, budyń i cukier, krótko zmiksować. dolać mleko, krótko zmiksować. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć całymi ciastkami Oreo (nie muszą ściśle do siebie przylegać). Łyżką wyłożyć masę serową, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C. Piec 1 godzinę. Ostudzić. Na zimny sernik wyłożyć dżem pomarańczowy, równomiernie go rozsmarować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować